טיפ חשוב: מכיוון שעבור סנסור קצר נדרשת תוספת מאריך למוניטור, מחירו למעשה מוכפל, יש לבחור בסנסור קצר רק במקרה של צורך להחליף סוגי סנסורים לעתים קרובות. למשל במחלקה בה יש צורך למדוד סטורציה למבוגרים ולילדים באותו מוניטור
הנחיות לבחירת סנסורים סטורציה:
1. דרשו תמיד אישור אמ"ר מסהפק. וודאו שבאישור יש רשימה ובה מצויינים במפורש סנסורי סטורציה (SPO2). ללא האישור הנ"ל אסור לייבא ולשווק שום ציוד רפואי בארץ. כמו כן, חלה אחריות פלילית גם על המשתמש שקונה ציוד רפואי לא מאושר.
2. בדקו את איכות הייצור. האם החיבורים לפלאג ולסנסור מודבקים וצמודים היטב לכבל (בדיקה ע"י כיפוף הכבל). האם הסנסור מתיישב היטב על האצבע/אוזן. האם הקפיצים פועלים היטב (בסנסור קליפס). האם הסיליקון לא לוחץ באופן הדוק מדי (בסנסורי כפפה סיליקון). האם כריכת הסיליקון נכנסת היטב ונסגרת (בסנסורי פג ותינוק).
3. אם ברשותכם סימולטור SPO2, מומלץ לבדוק את דיוק הסנסור. לפחות בתחילת עבודה עם אותו ספק. דיוק בודקים בשתי נקודות מייצגות. אחת בתחום המדידה העליון והשניה בתחתון.
4. בדקו האם ע"ג הכבל רשומים הנתונים הבאים: תגית סימון CE, מק"ט יצרן (Ref. number), סדרת ייצור (Lot number). זכרו, אלה דרישות מנדטוריות עפ"י התקנים. ללא הנ"ל אסור לשווק את הציוד.
5. יש לבחור את סוג הסנסור המתאים ביותר לשימוש הספציפי עבור המחלקה. ניתן לבחור מתוך רשימת הסוגים שלהלן. צרו איתנו קשר - אנו נשמח לייעץ בנושא.