ECG - לידים מיוחדים
לידים קו אחד המתחברים למוניטור באמצעות כבל מאריך (One Line Leadwires)
ניתוב הלידים בקלות וצמצום האפשרויות לטעות במיקום האלקטרודות
הנחיות לבחירת לידים One Line ECG:

1. דרשו תמיד אישור אמ"ר מסהפק. וודאו שבאישור יש רשימה ובה מצויינים במפורש לידים אקג (ECG). ללא האישור הנ"ל אסור לייבא ולשווק שום ציוד רפואי בארץ. כמו כן, חלה אחריות פלילית גם על המשתמש שקונה ציוד רפואי לא מאושר.

2. בדקו את איכות הייצור. האם החיבורים לפלאג מודבקים וצמודים היטב לכל ליד (בדיקה ע"י כיפוף הליד). האם החיבור לאלקטרודה עשוי מקשה אחת שלא תתפרק בקלות. האם האלקטרודות המתחברות למדבקות נתפסות טוב.

3. אם ברשותכם סימולטור אקג, מומלץ לבדוק את דיוק המדידה. לפחות בתחילת עבודה עם אותו ספק. כמו כן, ניתן לבדוק אם יש רעשים הנוצרים ע"י האלקטרודות. אם האלקטרודות או הסיכוך שלהן הם מאיכות נמוכה, המגעים שלהן לא יהיו טובים ויווצרו רעשים בגרף אשר ייראו בקלות בעת שימוש בסימולטור.

4. בדקו האם ע"ג הכבל רשומים הנתונים הבאים: תגית סימון CE, מק"ט יצרן (Ref. number), סדרת ייצור (Lot number). זכרו, אלה דרישות מנדטוריות עפ"י התקנים. ללא הנ"ל אסור לשווק את הציוד.

5. יש לבחור את תקן הצבעים הנדרש ע"י הצוות.
קודי צבעים לפי תקן IEC (אירופה) ו-AHA/AAMI (ארה"ב)
שניהם בשימוש בארץ
3-Lead IEC                     5-Lead IEC                   3-Lead AHA                    5-Lead AHA
תרשים כבלי One Line
חיבור שגוי של לידים

ההקפדה על מיקום האלקטרודות והסדר שלהן היא חשובה מאוד ע"מ להימנע מקריאות שגויות.

כמו כן, יש לשים לב לעובדה שהאלגוריתמים במוניטורים מסויימים יכולים לתת קריאה של עד 12 לידים מכבלי אקג של 5 לידים בלבד. מיקומם במקרה הנ"ל הוא קריטי.  לכן יש לפעול עפ"י ההנחיות הספציפיות עבור כל מוניטור.